MBZ
06|04 Subota
Kino Europa | 20h
×

Kino Europa

Lokacije Ulaznice

Svečano otvorenje

Otvorenje 30. muzičkog biennala Zagreb obilježit će ekskluzivni program London Sinfoniette, ansambla koji je u 2018. godini proslavio 50. obljetnicu svojega postojanja, a još je uvijek jedan od ansambala koji aktivno stvaraju nove glazbene trendove. London Sinfonietta izvest će djelo jednog od najsvježijih skladatelja današnjice, Richarda Ayresa, The Garden, djelo za solo pjevača, ansambl, elektroniku i video.

Ova beskrupulozna, crnohumorna priča, inspirirana slikama Hieronymusa Boscha i Danteovom Božanstvenom komedijom, koju fantastično prati video umjetnice Marthe Colburn, originalno se referira na život suvremenoga čovjeka. Bas Joshua Bloom u ulozi je nesretnoga, nezadovoljnog čovjeka, koji iz vlastitoga vrta pronalazi put ravno u pakao. No, taj će ga put na kraju ipak odvesti u raj, a sve u maniri svevremenske ljudske potrage za smislom života, obojene Ayresovim karakterističnim postupcima i afinitetom prema ekstremnim situacijama i obratima.

The Garden je nastao u koprodukciji ansambla Asko/Schönberg i London Sinfoniette uz potporu The Royal Opere London, a zagrebačkoj izvedbi u kultnom kinu Europa prethodila je tek praizvedba u Amsterdamu u studenome 2018. godine.