MBZ

Gotovo zaštitni znak

O brojnim dolascima njemačkog skladatelja Mauricija Kagela na MBZ. U Zagrebu je, kao bijenalski gost, bio četiri puta - 1961., 1973., 1977. i 1987. godine.

SUDJELUJU:
dr. sc. NIKŠA GLIGO, muzikolog, akademik, profesor emeritus na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, bivši dugogodišnji producent i glavni tajnik MBZ-a
SEADETA MIDŽIĆ, muzikologinja, bivša dugogodišnja urednica na Televiziji Zagreb i Hrvatskoj televiziji, bivša pomoćnica ministra kulture, diplomatkinja i suradnica MBZ-a
ĐURĐA OTRŽAN, muzikologinja i bivša dugogodišnja urednica na Hrvatskom radiju
MAJA STANETTI, muzikologinja i kritičarka

Ovih dvadeset MBZ priča predstavlja, naravno, tek djelić bijenalskog nasljeđa i tek neke od mogućih sugovornika o ranijim danima MBZ-a - one koje smo uspjele snimiti jednoga srpanjskog tjedna 2020. Još je mnogo ljudi koji su uz Muzički biennale Zagreb vezani na različite načine i koji bi također itekako doprinijeli sjećanjima, no s obzirom na mnogo okolnosti, razgovori s njima ostaju nam za sljedeća izdanja.


Autorice: Petra Pavić i Dina Puhovski
Kamera: Duje Kundić
Montaža: Karla Folnović
U MBZ-priči korištena je građa s DVD ROM-izdanja Muzički biennale Zagreb – Međunarodni festival suvremene glazbe (HDS, 2008.) te glazba Mauricija Kagela.
Produkcija: Studio Bite Art

Muzički Biennale Zagreb / Hrvatsko društvo skladatelja, 2020.