MBZ kidz program prepoznat od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te uvršten u i-nastavu

MBZ kidz, dio Muzičkog biennala Zagreb posvećen upravo najmlađima, osim festivalskih programa za djecu kao što su predstave i koncerti, nudi čitav niz edukativnih sadržaja. Web stranica MBZ kidz u tri kategorije – gledaonica, slušaonica i učionica – donosi glazbene sadržaje kreirane upravo za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, a ideju i koncept potpisuje programska voditeljica MBZ programa za djecu i mlade, muzikologinja Nina Čalopek u suradnji s Lucijom Stanojević, autoricom scenarija i koncepta igrano-animiranog serijala.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja prepoznalo je golemi trud i znanje uloženo u osmišljavanje i izradu svih tih edukativnih materijala, pa je tako video iz MBZ kidz gledaonice naziva „Skladam“, uvršten u lekciju predmeta glazbena kultura u i-nastavi.

Podsjetimo, video „Skladam“ predstavlja skladateljsko zanimanje kroz interaktivnu igru skladatelja i dirigenta Ivana Josipa Skendera i djece Dore, Mare i Dana te im približava proces skladanja na neposredan i lako razumljiv način. Time se idealno uklopio u lekciju iz glazbene kulture za 4. razred osnovne škole Glazbena zanimanja, koju je osmislila i vodila učiteljica Mia Mucić.

Video lekcije Ministarstva znanosti i obrazovanja alati su podrške nastavnicima, učenicima i roditeljima putem kojih su obrazovne cjeline, usklađene s temama godišnjih kurikuluma za svaki nastavni predmet, dostupne svim učenicima u uvjetima nastave povezanima s bolesti Covid-19.

Lekciju Glazbena zanimanja u cijelosti pogledajte na poveznici

https://www.youtube.com/watch?v=ZB3RmHzk5gU

a na web stranici MBZ kidz istražite i ostale dostupne materijale.