MBZ

Decoder je snimio disertacijsku skladbu Davora Branimira Vinczea

Hamburški ansambl za suvremenu glazbu Decoder, koji dolazi na MBZ u njegovu trećem bloku, u srpnju, nedavno je završio sa snimanjem triju opera, disertacijskih skladbi skladatelja doktorskog studija na Sveučilištu Stanford – Davora Branimira Vinczea, Julie Herndon i Chrisa Lortieja.
Odsjek za glazbu Sveučilišta Stanford u američkoj saveznoj državi Kaliforniji svake godine poziva odabrane ansamble na radionicu i izvedbu novih djela apsolvenata doktorskog studija kompozicije. Ove je godine suradnja s ansamblom Decoder trebala obuhvatiti izvedbe triju opera-jednočinki, i na Stanfordu i na Muzičkom Biennalu Zagreb. Zbog epidemije virusa COVID-19 osobni je, dulji, boravak ansambla na tim mjestima predstavljao određene logističke izazove pa je projekt prebačen na virtualne opere, koje su producirane i snimljene ovog ožujka u Berlinu pod kreativnim vodstvom Heinricha Horwitza, a sa snimanja donosimo i ekskluzivne fotografije.
 
Snimke jednočinki inspiriranih životom i stvaranjem Gertrude Stein i Alice B. Toklas, boksom i trgovinom organima, kao i dopisivanjem e-mailom, možete pogledati u Pogonu Jedinstvo, 16.7. u 18 sati, a istog dana od 21h ansambl će, uz sopranisticu Jessicu Aszodi, izvesti djela Leopolda Hurta, Sare Glojnarić, Sare Nemtsov, Marka Cicilianija, Andreja Koroliova i Alexandera Schuberta.
 
Fotografije snimanja pogledajte u galeriji niže.
 
×

Decoder je snimio disertacijsku skladbu Davora Branimira Vinczea