MBZ

Biennalska opera Klothó skladateljice Martyne Kosecke gostuje na opernom festivalu Armel!

 

Biennalske produkcije uspješno žive svoj život nakon festivala: za nešto manje 10 sati, na 10. opernom festivalu Armel bit će predstavljena opera Klothó, koju je po narudžbi MBZ-a za 29. izdanje festivala skladala Martyna Kosecka, a koju smo postavili u koprodukciji s Hrvatskim narodnim kazalištem Ivana pl. Zajca Rijeka. I ostatak umjetničkog tima čine poljski umjetnici: režiju opere potpisuje Krzysztof Cichenski, scenografkinja i kostimografkinja je Julia Kosek, dok je oblikovanje videa djelo umjetnika Bartłomieja Szlachcica.

Na linku http://www.arte.tv/fr/videos/076006-005-A/klotho-de-martyna-kosecka-armel-opera možete pratiti izravan prijenos opere iz Beča, ali i naknadno pogledati operu jer će snimka biti dostupna i nakon festivala.

Ne sumnjamo kako će ansambli HNK Rijeka pod ravnanjem maestra Berislava Šipuša i u Beču predstaviti ovo djelo na vrhunskoj razini, a kako je festival i natjecateljskog karaktera, pozivamo vas da za Klothó glasujete na linku: https://polldaddy.com/poll/9776571/!
Glasovanje je otvoreno još samo danas, do ponoći, pa požurite! :-)