7. međunarodno natjecanje mladih skladatelja Krzysztof Penderecki

1. Krakovski ogranak Saveza poljskih skladatelja najavljuje 7. međunarodno natjecanje mladih skladatelja Krzysztof Penderecki. Na Natjecanju mogu sudjelovati skladatelji iz svih zemalja koji u trenutku njegova zatvaranja neće biti stariji od 35 godina.

2. Predmet Natjecanja je skladba za čembalo i gudački kvartet, u trajanju od 9 do 12 minuta. U skladbi treba koristiti sve dolje navedene instrumente.

Informacije o instrumentima:

Čembalo:  barokna kopija / 2 manuala / 8’8’4’ + lutnja

raspon: FF-f3

ugađanje: a1 (srednji a) = 440 Hz

Amplifikacija čembala je moguća, ali preparacija nije dopuštena.

Gudački kvartet: 1. violina, 2. violina, viola, violončelo

3. Jedan sudionik može prijaviti najviše dvije skladbe. Skladba ne može biti ranije izvedena, objavljena u bilo kojem obliku ili nagrađena na bilo kojem natjecanju.

4. Partituru u pdf formatu, označenu amblemom i naslovom, s ispisanim trajanjem, prijavnicom, kratkom biografijom, bilješkom o skladbi i fotografijom (u jpg formatu), potrebno je poslati na adresu:

sekretarz@zkp.krakow.pl, najkasnije do 31. siječnja 2024. (23:59, UTC+01:00).

5. Žiri Natjecanja u sastavu: Marcel Chyrzyński (predsjednik), Zbigniew Bargielski, Ivan Buffa (Slovačka), Federico Gardella (Italija), Wojciech Widłak i Gośka Isphording (Poljska/Nizozemska), dodjeljuje jednu glavnu nagradu – 1.000 USD (bruto). Štoviše, nagrađena skladba premijerno će biti izvedena u travnju 2024. na koncertu tijekom 36. Međunarodnog festivala skladatelja u Krakovu.

Žiri nije obavezan dodijeliti glavnu nagradu. Mogu se dodijeliti počasne nagrade. Odluka žirija je neopoziva i bit će objavljena najkasnije do 15. veljače 2024. godine.

6. Sudjelujući u Natječaju, skladatelj izjavljuje da se skladba može snimiti za potrebe Organizatora koncerta, bez ikakvih financijskih potraživanja s njegove strane.

Kopije partitura skladbi dalje će biti vlasništvo krakovskog ogranka Saveza poljskih skladatelja.

7. Prijava na Natjecanje znači da je skladatelj suglasan s ovim Pravilnikom. Skladbe koje ne ispunjavaju uvjete iz Pravilnika neće biti uzete u obzir tijekom natjecanja.

8. Organizatori Natječaja imaju pravo promijeniti datum ili otkazati izvedbu nagrađene skladbe iz neovisnih razloga.

Sva pitanja pošaljite tajnici natjecanja – Aleksandri Patalas, e-mail adresa: sekretarz@zkp.krakow.pl

 

Cjelovite informacije o Natječaju nalaze se na poveznici:

http://festiwal.zkp.krakow.pl/en/konkurs/