Čitanje Raspjevanih priča u Ukrajinskom domu

Svake prve subote u mjesecu, u Ukrajinskom domu na adresi Tomićeva 2, održavaju se Čitanja ukrajinskih bajki djeci iz Ukrajine koja trenutno borave u Hrvatskoj. Ove subote, 3.6. projektu će se pridružiti i Raspjevane priče, MBZ-ov humanitarno-umjetnički projekt.

Izjava Tee Cacović, jedne od pokretačica projekta:

„U subotu, 6.5.2023., u Ukrajinskom domu smo uvodno predstavili Raspjevane priče s Ivasikom Telesikom u okviru aktivnosti Čitanje ukrajinskih bajki djeci iz Ukrajine koja trenutno borave u Hrvatskoj ,a koje se redovito održava prve subote svakoga mjeseca. Našoj dragoj prevoditeljici Dariyi Pavlišen puno hvala na pozivu i jedva čekamo 3.6., kada ćemo na istom mjestu imati još jedno predstavljanje. To nam je ujedno bila i prilika osjetiti kako djeca jako dobro reagiraju na čitanje i slušanje priča i srca su nam se ispunila radošću kad smo vidjeli te iskrene dječje osmijehe. To nam je velika potvrda da itekako ima smisla to što radimo.“ 

Projekt je pokrenut u suradnji sa Zakladom Solidarna, platformom book&zvook te Društvom hrvatskih književnih prevodilaca. Raspjevane priče i dalje možete podržati kupnjom audio knjige.

KAKO DONIRATI?

Na web stranici book&zvook je dostupan ulomak i mogućnost kupnje koda: https://www.bookzvook.com/knjige/raspjevane-price–

Cjelovitoj knjizi moguće je pristupiti samo kroz mobilnu aplikaciju book&zvook. Ona je, pak, dostupna na app storeovima:

iOS https://apps.apple.com/us/app/book-zvook/id1467734127?ls=1

Android https://play.google.com/store/apps/details?id=com.undabot.bookzvook

 

Novac od prodaje knjige namijenjen je donacijskoj svrsi. Oni koji putem Zaklade Solidarna doniraju novac dobiju mailom jedinstveni kod za pristup Pričama. Svi prihodi će biti donirani za daljnje obrazovanje djece izbjegle iz Ukrajine koja se nalaze u Hrvatskoj.