Masterclass

O masterclassu

Muzički biennale Zagreb (MBZ) kao festival posvećen suvremenoj glazbi i bliskim umjetničkim formama generira novo, potencira rizike i eksperimente, iznalazi nove forme prikazivanja i nove kanale komunikacije sa sudionicima festivala – kako s publikom, tako i sa samim umjetnicima. U tom kontekstu, MBZ predstavlja skladateljske majstorske radionice. Cilj je radionica omogućiti polaznicima da poboljšaju svoje kreativno razumijevanje i usavrše skladateljske vještine u individualnom radu s istaknutim skladateljima i na otvorenim probama s ansamblom.

Novo izdanje MBZ majstorske radionice održat će se od 14. do 21. travnja 2023. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Skladatelji-mentori bit će jedni od trenutno najproduktivnijih i najoriginalnijih skladatelja 21. stoljeća: Chaya Czernowin, Olga Neuwirth, Franck Bedrossian i Clemens Gadenstätter.

 više...

Rezidencijalni ansambl

Klangforum Wien je međunarodno priznat ansambl za suvremenu glazbu posvećen umjetničkoj interpretaciji i širenju iskustvenog polja. Ističe se otvorenošću, virtuozitetom izvedbe i istančanom slušnom percepcijom. Izvedba Klangforuma Wien događaj je u najboljem smislu te riječi – neodoljivo i senzualno iskustvo ansambla koji na inovativan način progovara, djeluje i zavarava kroz svoju glazbu. Od 1985. godine, kada ga je osnovao Beat Furrer, ansambl je osvojio veliki broj nagrada i priznanja. Predstavio je oko 600 praizvedbi raznih međunarodno priznatih skladatelja, a može se pohvaliti i opsežnom diskografijom od više od 90 izdanja koja su dijelom najpoznatijih koncertnih i opernih prostora te programa velikih festivala u Europi, Americi i Aziji. Ansambl je također često surađivao s mnogim vodećim svjetskim skladateljima stvorivši bitna i formativna umjetnička prijateljstava. Od 2009. godine glazbenici Klangforuma Wiena predaju i djeluju na Glazbenom sveučilištu u Grazu, čime svoje sveobuhvatno majstorstvo sviračkih tehnika i oblika izražavanja dijele s novom generacijom umjetnika. 

 više...

Prijavi se!

Prijaviti se mogu svi skladatelji neovisno o zemlji boravka, skladateljskom iskustvu i dobi. U prijavi je poželjno navesti individualni odabir mentora, s time da organizator zadržava pravo konačne odluke. 

MBZ tim odabire polaznike prema prijavama poslanim preko Google obrasca.
KLIKNITE OVDJE ZA PRIJAVU!

Prijave treba poslati do 1. veljače 2023. godine (najkasnije do 23:59 CET).
Odabrani polaznici bit će objavljeni do 20. veljače 2023.

 više detalja o prijavi...

Vijesti