MBZ

MBZ-RAZGOVOR S JULIE HERNDON I DAVOROM BRANIMIROM VINCZEOM

Na YouTube kanalu MBZ-a pogledajte novi MBZ-ov artist talk: Umjetnička ravnateljica Muzičkog biennala Zagreb Margareta Ferek-Petrić razgovara sa skladateljima Julie Herndon i Davorom Branimirom Vinczeom, u povodu predstavljanja snimljenih izvedbi njihovih opera na 31. MBZ-u.
 
Projekt je nastao u suradnji Odsjeka za glazbu Sveučilišta Stanford, iz Kalifornije, s hamburškim ansamblom Decoder, koja je izvorno trebala obuhvatiti izvedbe triju opera-jednočinki - disertacijskih skladbi skladatelja-polaznika doktorskog studija na Sveučilištu Stanford - na Stanfordu i na Muzičkom Biennalu Zagreb. Zbog epidemije virusa COVID-19 dulji je boravak ansambla uživo na tim mjestima predstavljao logističke izazove pa je projekt prebačen na virtualne opere, koje su producirane i snimljene ovog ožujka u Berlinu pod kreativnim vodstvom Heinricha Horwitza. Potporu projektu daje i Ministarstvo kulture Grada Hamburga.
 
Snimljena su djela Xinsheng Davora Branimira Vinczea, At That Time Julie Herndon i Symptom of Expression Chrisa Lortieja te i njih možete pogledati na YouTube kanalu MBZ-a.