KNAPANJE

Zona za slobodnu kreaciju i izražavanje studenata

Hrvatsko društvo skladatelja i Centar za kulturu Peščenica KNAP 2019. godine ispitali su studente Muzičkih akademija i Glazbenih odsjeka Umjetničkih akademija kakvi su njihovi umjetnički afiniteti, koje su prednosti i mane visokog obrazovanja na polju glazbene umjetnosti te kako bi trebala izgledati platforma na kojoj bi se mogli kreativno izraziti i proširiti granice svojeg obrazovanja. Prema odgovorima studenata na koncu se formirao projekt KNAPANJE / zona za slobodnu kreaciju i izražavanje, koji je u travnju 2019. godine okupio oko 120 studenata svih Muzičkih akademija i Glazbenih odsjeka

Umjetničkih akademija u Hrvatskoj. Programski partner KNAPANJA, Centar za kulturu Peščenica, studentima stavlja na raspolaganje svoje prostore, opremu, kao i pomoć djelatnika, a sve kako bi slobodno istraživali, istaknuli svoja specifična znanja i, povezujući se s drugim glazbenicima — izvođačima, skladateljima itd. — satkali nove glazbene mreže, nova poznanstva i nove suradnje.

KNAPANJE će se po drugi put održati tijekom 31. festivala MBZ od 16. do 18. travnja 2021. godine., a platforma će biti namijenjena svim studentima muzičkih i umjetničkih akademija u Hrvatskoj te svim drugim studentima zainteresiranima za temu glazbe i novih medija čiji će odnosi biti u fokusu programa KNAPANJA 2021. godine.

Pogledajte trenutno aktivne Pozive i prijavite se!

 

Foto: Sudionici studentske glazbene predstave

 

VIŠE INFORMACIJA O PROGRAMU KNAPANJA 2019:

×