MBZ

Sapunica koju treba ponoviti i nastaviti

 

U Teatar &TD sinoć više doslovno nije mogla stati nijedna stolica više, a nakon prve integralne izvedbe svih pet epizoda Soap Opere mnoga su lica bila široko nasmiješena. Kada će biti sljedeća izvedba? Kada će krenuti nova sezona ove sapunice? Ova su se pitanja mogla čuti nakon predstave. Skladatelji Mladen Tarbuk, Mirela Ivičević, Zoran Juranić, Silvio Foretić i Gordan Tudor te autorica dramskog predloška Irena Škorić nagrađeni su ovacijama za svoj rad u projektu koji je nastao u koprodukciji Cantus Ansambla, Kulture promjene Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu i Muzičkog biennala. Njihovog uspjeha ne bi bilo bez sjajnog Cantus Ansambla pod ravnanjem maestra Ivana Josipa Skendera, redateljica Dore Ruždjak Podolski te fantastičnih, požrtvovnih i ovoj luckastoj igri potpuno predanih pjevača. To su bili Gorana Biondić, Ivana Srbljan, Miljenko Đuran i Ozren Bilušić.

Novi dokaz velikog interesa zagrebačke publike za biennalske glazbeno-scenske predstve i projekte dobili smo kasnije iste večeri i u Zagrebačkom plesnom centru. Tamo su svoj zajednički projekt-predstavu a 2 predstavili skladatelj Tibor Szirovicza, koreografkinja Zrinka Šimičić Mihanović, plesačica Ivana Pavlović i violist Aleksandar Jakopanec.

Iz jučerašnjeg biennalskog dana svakako treba izdvojiti i gostovanje ansambla Musikfabrik koji nas je upoznao s fantastičnim, mističnim i duboko dirljivim svijetom skladatelja Claudea Viviera. Zajednički zaključak i nakon njihovog nastupa u maloj dvorani Lisinskog mogao bi se izreći kao zahtjev: hoćemo još!

 

×

Sapunica koju treba ponoviti i nastaviti