MBZ

Gerriet K. Sharma: Oblivious to Gravity

Skladatelj i sound artist Gerriet K. Sharma izveo je od 2009. niz building sound compositions (zvukovnih kompozicija za zgrade). Privremeno napuštene zgrade u raznim europskim gradovima koriste se kao prostor za smještanje zvuka, postaju integralan i taktilan dio zvukovnih kompozicija s više kanala, koje se posjetiteljima predstavljaju nakon temeljitog istraživanja i skladanja in situ

U Francuskom paviljonu imate priliku isprobati kako funkcionira Instrument: alat za zvukovnu instalaciju in situ (issit). Riječ je o jedinstvenom instrumentu koji se sastoji  od mobilnog seta 32 aktivna zvučnika (uključuje i konvertere, audiosučelja, prijenosna računala, stalke, kolutove za kablove, kutije, itd), naprednog mobilnog sustava s više kanala koji dopušta maksimalnu fleksibilnost pri radu u zgradi. Nakon mjeseci planiranja i testiranja, instrument je dizajniran i izrađen na Institutu za elektronsku glazbu i akustiku pri Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu.

Zbog ograničenog kapaciteta Francuskog paviljona (50 slušatelja)  trebali biste osigurali vaše mjesto na jednoj od izvedbi Gerrirta K. Sharme. Javite se u naš Festivalski ured MBZ-a u Berislavićevoj 9, pišite nam na mail mbz.office@mbz.hr ili nas zovite na broj (+385) 16443136. Za prvu izvedbu 19. travnja već je popunjena kvota, a izvedbe traju sve do zatvaranja MBZ-a. Vidimo se svake večeri minutu prije ponoći!