MBZ

POZIV VOLONTERIMA - Pridruži se produkcijsko-organizacijskom timu 31. MBZ-a

Rok za prijavu: 1.ožujka 2020.
Rezultati natječaja: 9. ožujka
Trajanje volontiranja: 16. ožujka – 1. lipnja 2020.
Radno vrijeme: 6 sati tjedno (unutar uredovnog radnog vremena PON – PET, 8.30 – 15.30)
 
Program volontiranja 31. MBZ festivala kroz uključivanje u produkcijsko-organizacijski tim pruža priliku mladim ljudima za stjecanje praktičnog iskustva, kao i upoznavanje s funkcioniranjem jednog od najznačajnijih festivala suvremene glazbe.
 
ŠTO JE MBZ?
Od 1961. MBZ je najaktivniji i najvažniji festival u Hrvatskoj, u potpunosti posvećen novoj glazbi svih žanrova. Z vrijeme trajanja festivala Zagreb se na 10 dana transformira u kulturni centar kojem gravitiraju ljubitelji umjetnosti i suvremene glazbe šire regije i Europe. Festivalski program sastoji se od koncerata simfonijskih orkestara i komornih ansambala, projekata eksperimentalnog glazbenog teatra i suvremenog plesa, jazza, elektronske i alternativne glazbe. MBZ generira novo, potencira rizike i eksperimente, iznalazi nove forme prikazivanja kao i nove kanale komunikacije sa sudionicima festivala – kako s publikom tako i sa samim umjetnicima.
 
Idući 31. muzički biennale Zagreb održat će se od 17. do 25. travnja 2021. godine. 
31. MBZ festivalom proslavit će se 60. obljetnica festivala, a slavljeničko izdanje predstavit će pluralizam skladatelj(ic)a današnjice, ali i podsjetiti na mnogobrojne etablirane skladateljske ličnosti druge polovice 20. i početka 21. stoljeća koje su ostavile nezaboravan trag u svijetu suvremenog Zagreba. U pogledu prema budućnosti zahvaljujući razvoju tehnologije i njenom implementiranju u kreativne procese, festival će pokušati preispitati mogućnosti koje nam neminovno dolaze u budućnosti glazbe.
 
ŠTO SE OD MENE OČEKUJE?
Interes za umjetnost, dobra volja i želja za učenjem, sklonost timskom radu, razvijene komunikacijske vještine. 
Volonterske aktivnosti uključuju asistenciju MBZ timu, pred-produkcijske i produkcijske poslove, vođenje poslovne komunikacije, priprema projekata i programa, priprema programskog rasporeda i organizacija produkcijskih aktivnosti, asistencija pri operativnih aktivnostima. 
Svi zadaci za trajanja volontiranja su u nadležnosti glavne producentice MBZ-a. 
 
ŠTO JA MOGU OČEKIVATI OD VAS?
- aktivni uvid u produkcijsko-organizacijske poslove najvažnijeg međunarodnog festivala suvremene glazbe u Hrvatskoj;
- jedinstvenu priliku za upoznavanje produkcijsko-organizacijski poslova koji su pred-faza svakog festivala, svake organizacije kulturnih događanja, uvid u osnovno funkcioniranje kulturne industrije i suvremeno-glazbene scene;
- ulazak u radni kontekst s one strane pozornice! 
- stalni kontakt i rad s MBZ produkcijskim timom, ali i komunikaciju i korespondenciju s umjetnicima, tehničkim timom i sl. 
- ovisno o interesima volontera, a u dogovoru s MBZ timom, moguće je volontiranje i na poslovima koji su vezani za festivalsku komunikaciju. 
- potvrda o volontiranju i upis u volontersku knjižicu
 
Ako te zanima volontiranje na 31. MBZ-u, molimo te da se prijaviš na nina.calopek@hds.hr.
Za više informacija također se možeš obratiti na nina.calopek@hds.hr, a više o MBZ-u možeš saznati na http://www.mbz.hr/.