MBZ

MBZ sjećanja - još samo godinu dana do 60. obljetnice MBZ-a

 

 

Drage prijateljice i prijatelji Muzičkog biennala Zagreb,
Poštovane kolegice i poštovani kolege,


Suočeni smo s velikim izazovom, sa situacijom koja je nova i neizvjesna za sve nas. Iako bismo radije željeli da već naziremo kraj, nažalost tek smo na početku zajedničkih napora za bolju svakodnevicu. Trenutno nitko sa sigurnošću ne može reći koliko i kako nam se svijet promijenio. Zagreb je pretrpio neopisivu traumu i materijalnu štetu koje utječu na sve segmente privatnog i javnog, pa i kulturnog života. Međutim, neopisivo je važno da se podsjećamo kako upravo svatko od nas može i mora dati svoj doprinos u kreiranju pozitivnih perspektiva, stvaranju novih mogućnosti, stvaranu boljih i kvalitetnijih odnosa, jer jedna stvar je sigurna - svaka kriza je prolazna!


U ovom trenutku bih vas zamolila za jednu konstruktivnu gestu. Iz svojeg intimnog kutka karantene i svojeg osobnog viđenja, sjetite se dobrih biennalskih trenutaka, susreta, nezaboravnih koncerata i situacija. Podijelite s nama svoja sjećanja ili pokušajte izmaštati neku latentnu festivalsku budućnosti. Pošaljite nam svoje izjave, fotografije, memorabilije, snimite kratke video uratke ili pošaljite svoje glazbene asocijacije na naš festival, koji – ne moramo Vas niti podsjećati – u narednoj godini slavi veliku 60. obljetnicu.

Šaljite nam svoja sjećanja na kontakt mail nina.calopek@hds.hr.

Na taj način, unutar teške situacije, potaknimo svoj um da proizvede i ostavi pozitivne tragove i nadu. Započnimo riječima, sjećanjima i idejama, jer to je najvažniji početak da budemo jači u zajedništvu i da pronađemo mogućnosti za izgradnju uništenih struktura o kojima nam svima ovisi budućnost!Margareta Ferek Petrić
umjetnička ravnateljica 31. muzičkog biennala Zagreb